×

HOW TO SHOP

1 Login or create new account.
2 Review your order.
3 Payment & FREE shipment

If you still have problems, please let us know, by sending an email to support@website.com . Thank you!

SHOWROOM HOURS

Mon-Fri 9:00AM - 6:00AM
Sat - 9:00AM-5:00PM
Sundays by appointment only!

FORGOT YOUR DETAILS?

het revisieproces

Bij VEGE komen alleen de beste materialen in aanmerking voor revisie. Daarom ondergaat elk onderdeel eerst een visuele inspectie voordat het wordt gedemonteerd. Motorblokken worden daarbij gecontroleerd op scheuren en andere beschadigingen die de krachtbron ongeschikt zouden maken voor revisie. Afgekeurde motoren worden ontdaan van externe delen om uiteindelijk in de gieterij te worden omgesmolten. Voldoet het oude deel na keuring aan onze strenge kwaliteitseisen, dan begint het proces met een grondige reinigingsbeurt waarbij al het vuil en resten worden verwijderd. Daarna worden de units gestraald en ziet elk onderdeel er weer als nieuw uit.

Motorblok

Na demontage en reiniging controleert VEGE elk afzonderlijk onderdeel nauwkeurig op scheuren en andere gebreken. Draadgaten worden geïnspecteerd en waar nodig op de juiste wijze hersteld. Met behulp van een speciale machine worden de cilinders tot standaard afmetingen of tot overmaat geboord en /of gehoond. Het pasvlak voor de cilinderkop wordt zorgvuldig gevlakt zodat deze weer perfect aansluit. Nadien wordt het blok gereinigd en in de originele kleur gespoten.

Cilinderkop

Na demontage wordt elke cilinderkop gecontroleerd op scheuren en vervormingen. Onze fabriek beschikt over uitgebreide expertise voor het lassen van eventuele scheuren of andere schade. Na afloop van deze werkzaamheden wordt de cilinderkop afgeperst om eventuele lekkage op te sporen. Draadgaten worden geïnspecteerd en waar nodig hersteld. Het pasvlak van de cilinderkop wordt gevlakt zodat deze perfect aansluit op de koppakking. De klepgeleiders en -zittingen worden waar nodig vernieuwd, dit alles verloopt volgens de originele fabrieksspecificaties. Na een uitgebreide inspectie en eventuele reiniging van de oliekanalen in de cilinderkop worden deze afgestopt met nieuwe pluggen. Na afronding van de bewerkingen wordt de cilinderkop nagereinigd en in kleur gespoten.

Nokkenas, Krukas en Drijfstangen

Na de visuele controle op scheuren, vervormingen of andere beschadigingen worden deze bewerkt volgens de fabrieksspecificaties van de desbetreffende fabrikant. De krukassen worden waar nodig geslepen en gepolijst. Alle hoofd en drijfstanglagers worden vernieuwd, oliekanalen gereinigd en afgestopt. Daarna volgt opnieuw een grondige reiniging en worden de delen weer klaargemaakt voor montage.

Eindfase

Nadat alle inspecties, revisiewerkzaamheden en laatste de reinigingsbeurt voltooid is, worden de delen klaargemaakt voor assemblage. VEGE maakt waar nodig gebruikt van originele onderdelen van de fabrikant.  Bij de assemblage worden nieuwe en gereviseerde delen aan de hand van strenge kwaliteitseisen getest.  De motoren worden daarbij proefgedraaid en ondergaan verschillende tests om te bepalen of de motor stil en soepel loop, en geen lekkages vertoont. Tegelijkertijd wordt de oliedruk gecontroleerd bij hoge en lage temperaturen.

Om eventuele transportschade te voorkomen worden de VEGE gereviseerde ruilmotoren veilig bevestigd in een op maat gemaakt stalen frame.

Afbeeldingsresultaat voor ISO 9001 sgs

TOP