vege header

Eigen units

Moeite om een unit te vinden voor uw auto? VEGE biedt de oplossing

De auto-industrie verandert sneller dan ooit. Nog maar 20 jaar geleden ontwikkelde een autofabrikant een motor die vele jaren lang geproduceerd zou worden. Dat gaf revisiebedrijven zoals VEGE de kans om een grootschalige productie op te zetten, zodat er altijd een volledig programma van vervangingsmotoren uit voorraad leverbaar was.

 

Altijd een volledig programma van vervangingsmotoren beschikbaar,          uit voorraad leverbaar

De tijden zijn ingrijpend veranderd. Autofabrikanten passen hun motorfamilies nu om de paar jaar aan. De productie van revisiemotoren wordt hierdoor belemmerd, soms zijn bepaalde motoren zelfs helemaal niet meer beschikbaar.

 

Nieuwe automodellen

AEen voorbeeld van revisieproducten die niet of nauwelijks beschikbaar zijn betreft onderdelen voor een automodel dat pas kort op de markt is. In dat geval is het zeer moeilijk, of zelfs onmogelijk, om een gebruikte unit (‘core’) te vinden die als basis dient voor een revisie.

Een andere reden waarom VEGE mogelijk niet in staat is om u een product uit voorraad aan te bieden, is dat de vitale onderdelen om uw product te vervaardigen niet beschikbaar zijn voor de vrije aftermarket. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zuigers. Zonder toegang tot deze belangrijke onderdelen kunnen wij geen volledige revisie aanbieden en zijn we dus niet in staat zijn om een ​​motortype in productie te nemen.


VEGe heeft op deze ontwikkelingen ingespeeld. Wij hebben een aantal diensten ontwikkeld om aan zo goed als elke vraag te kunnen voldoen.

 

Customers Own Units (COU) –  Maatwerk service

De salesmedewerkers van VEGE zijn ware specialisten in hun vakgebied. Als ze u niet een volledig gereviseerd product uit voorraad kunnen aanbieden, dan zullen zij zorgdragen dat wij u een goed alternatief kunnen aanbieden. Daarin gaan we heel ver. VEGE heeft  connecties over de hele wereld, die we hiervoor benaderen.

Wij zijn van mening dat onze dienstverlening, gebaseerd op ons uitgebreide Europese netwerk van betrouwbare leveranciers, uniek is. Elke VEGE vestiging vertrouwt op kleinere, lokale revisiebedrijven om hen te helpen met het aanvullen van het standaard VEGE assortiment voor wat betreft gereviseerde producten.

Voor deze producten kunnen wij geen vaste prijzen vaststellen, elke motor is anders. Eerst vragen wij u om ons te vertellen wat de schade aan uw motor precies is. Op dit punt proberen wij u te voorzien van een 'richtprijs' voor inspectie. Zodra de prijs in principe wordt aanvaard, regelen wij het transport voor het ophalen van het desbetreffende product door onze transporteurs. Wanneer de fabriek een mogelijkheid heeft om uw product te inspecteren, zijn wij in staat om de kosten van de revisie te bevestigen en bij uw goedkeuring verder te gaan. Een paar dagen later ontvangt u het gereviseerde product, dat klaar is voor een nieuw leven. Het product draagt ​​dezelfde pan-Europese garantie van 12 maanden die u kunt verwachten van een VEGE product.

 

Geselecteerde motoren met een lage kilometerstand – EcoXchange

 

Als wij uw gebruikte motor niet kunnen reviseren, dan betekent dat dat de schade aan uw motor te ingrijpend is of dat herstel financieel gezien niet meer realistisch is. Wij kunnen u dan een 'Eco-vriendelijk' alternatief aanbieden; EcoXchangeDe web-based EcoXchange is een divisie van VEGE, die gespecialiseerd is in het zoeken naar en leveren van kwalitatief goede gebruikte motoren, turbo’s en versnellingsbakken met een lage kilometerstand. 

EcoXchange is een onafhankelijke bron en wordt daarom niet beperkt door leveranciers; het netwerk bestrijkt heel Europa. EcoXchange zal actief zoeken naar eenheden bij vertrouwde autodemontagebedrijven. Daarnaast hebben wij een sterke band met verzekeringsmaatschappijen, die ons toegang bieden tot jonge schadevoertuigen met een lage kilometerstand. Van tijd tot tijd kunnen we bovendien gebruikmaken van aanbiedingen van autofabrikanten zelf. Hierdoor kunnen wij 'surplus bundels' opkopen voor onze Europese voorraad.

In totaal hebben we altijd rond de 10.000+ stuks op voorraad in Europa. Waar we ook kopen, wij doen er alles aan om u de zekerheid te geven van een kwalitatief goed product, zodat u precies weet wat u aanschaft.