vege header

Exchange producten

Borg uitgelegd:

VEGE verkoopt nieuwe en gereviseerde producten. Veel nieuwe producten worden verkocht zonder dat daarbij het vervangen product hoeft te worden ingeleverd (ruil). Gereviseerde VEGE producten worden meestal wel verkocht op basis van ruil. Wanneer we een motor, cilinderkop, versnellingsbak of turbo verkopen, dient het vervangen product te worden geretourneerd. Om dit te faciliteren heeft VEGE een snel en efficiënt ruilsysteem ontwikkeld.

Het omruilsysteem is essentieel voor een revisiebedrijf, aangezien het gebruikte onderdeel in ons vakgebied de grondstof vormt. Indien wij de gebruikte onderdelen niet terugkrijgen van onze klanten en dus zelf op zoek moeten naar deze producten, leidt dat tot productievertragingen en hogere kosten.

Om ervoor te zorgen dat uw VEGE motor u in onberispelijke staat bereikt, worden onze motoren in speciaal ontwikkelde 'frames' verzonden. Deze zijn speciaal ontworpen om de goederen tegen schade te beschermen. Bovendien maken ze het voor u gemakkelijk om de vervangen motor naar ons terug te sturen en daarmee uw borg terug te krijgen. 

 

Ons retourbeleid is eenvoudig:

De vervangen unit moet identiek, compleet en vrij van externe scheuren en schades zijn om uw volledige borgbedrag terug te ontvangen. Als de motor die u naar ons terugstuurt niet aan deze voorwaarde voldoet, dan vragen wij u hiervan melding te maken op het moment dat u uw order plaatst. Een oude motor ('core') heeft altijd enige waarde. Een terugbetaling van een deel van de borg is mogelijk, het bedrag is afhankelijk van de schade aan de motor. Over het algemeen wordt minimaal de helft van de borg uitgekeerd. Het frame heeft sowieso waarde voor ons, dus stuur in het meest ongunstige geval het lege frame terug om alsnog in aanmerking te komen voor een gedeelte van de vergoeding. 

Wat moet u doen?

  1. Plaats uw gebruikte product in de meegeleverde verpakking en verpak deze weer op dezelfde manier zoals het nieuwe product bij u is aangeleverd. VEGE accepteert geen gedemonteerde eenheden.
  2. Tap de olie en koelvloeistoffen af (indien van toepassing) en vergeet niet de aftappluggen te vervangen. Op uw nieuwe product kunnen plastic doppen gemonteerd zijn ter bescherming. Deze doppen dient u voor de verzending op het gebruikte product te monteren. 
  3. Neem contact op met uw leverancier, of stuur ons een e-mail onder vermelding van het artikelnummer en factuurnummer. Vervolgens regelen wij het retourtransport van uw gebruikte product.
  4. U kunt uw gebruikte producten tot zes maanden na de datum van aankoop retourneren. Producten die na deze periode worden geretourneerd, worden mogelijk niet gecrediteerd.

 

Logistiek

VEGE is een expert op het gebied van de logistiek van terugkerende units. Als gevolg hiervan zijn wij in staat om een ​​minimale voorraad aan te houden, tegelijkertijd kunnen we garanderen dat we op basis van onze zeer flexibele productie snel kunnen reageren op wensen van de klant.

VEGE heeft nauwe banden met transportbedrijven in de hele wereld. Over het algemeen kunnen wij binnen de hele Benelux binnen 24 tot 48 leveren. De levertijd in Europa bedraagt 2-4 dagen.

 

Bekijk hier de actuele Eco Exchange voorraadlijst