vege header

Versnellingsbakken

Het proces
 

De gebruikte versnellingsbak (de 'core)' wordt compleet gedemonteerd en gereinigd. Vervolgens worden het transmissiehuis en alle inwendige componenten gedurende het revisieproces zorgvuldig bij elkaar gehouden.

Cruciaal voor een succesvolle revisie van een transmissie is dat alle belangrijke onderdelen zeer grondig worden geïnspecteerd. Dat is een precisiewerkje dat alleen door onze meest ervaren vakmensen wordt uitgevoerd. Alle oude keerringen en pakkingen worden altijd, dus in elke ruilversnellingsbak, vervangen door nieuwe exemplaren. Waar nodig worden ook de lagers vervangen.

Elk afzonderlijk tandwiel wordt nauwkeurig gemeten en gecontroleerd, zodat een versnellingsbak na revisie geen hinderlijke bijgeluiden produceert. Om soepele en geruisloze schakelovergangen te garanderen, worden ook de synchromeshringen en schakelvorken gecontroleerd en waar nodig vervangen. 


 


 

Schakelvorken worden gecontroleerd op slijtage en uitlijning om ervoor te zorgen dat de versnellingspook soepel bediend kan worden. Eenmaal gereviseerd, worden onze versnellingsbakken professioneel gespoten en in een op maat gemaakte doos verpakt. Pas dan is de versnellingsbak klaar voor transport naar de klant. 

 

Europese garantie

Voor alle door VEGE gereviseerde producten, waaronder ook de ruilversnellingsbakken, geldt een garantie van 12 maanden zonder kilometerbeperking. In het onwaarschijnlijke geval dat zich binnen de garantieperiode een technisch probleem voordoet, kunnen wij u in de meeste Europese landen direct van dienst zijn. Dat is mede te danken aan ons uitgebreide netwerk van eigen vestigingen in heel Europa. Op deze wijze bieden we onze klanten extra zekerheid en onderscheiden we ons van andere aanbieders.