vege header

Pompen en injectoren

Het proces

In onze vestiging in Tunesië heeft VEGE een speciale dieselwerkplaats ingericht. Deze is onderverdeeld in vier afdelingen waar dieselpompen en injectoren na een grondige inspectie worden bewerkt, geprepareerd en geassembleerd. In de laatste fase worden alle componenten intensief getest.

Zorgvuldigheid en schoon werken staan in elke fase van het revisieproces voorop. Na demontage en reiniging blijven de delen dan ook als set bij elkaar. Cruciale onderdelen, zoals de nozzle van een injector, worden niet hergebruikt maar volledig vervangen. Na elke fase van de revisie volgt een volledige kwaliteitscontrole.

De definitieve test vindt plaats conform fabrieksspecificaties, met officieel gehomologeerde apparatuur. Alle gereviseerde injectiepompen en injectoren voldoen aan de kwaliteitseisen die door de autofabrikanten worden gehanteerd. Het productaanbod van VEGE omvat een zeer uitgebreide reeks common rail en conventionele injectiepompen en injectoren van alle belangrijke merken, zoals Bosch, Siemens, Delphi en Denso.

Na een laatste controle wordt elke door VEGE gereviseerde injectiepomp of injector afzonderlijk verpakt in speciale corrosie werende folie, om vervolgens naar één van onze Europese voorraadmagazijnen te worden getransporteerd.

 

 

 
Dieselpompen

Sinds de oprichting in 1936 is VEGE gespecialiseerd in het reviseren van motoren en motoronderdelen. Dieselmotoren leveren we in twee uitvoeringen: met of zonder injectiesysteem. Indien een dieselmotor aan vervanging toe is, is het belangrijk om de conditie van de dieselpomp te controleren. Deze heeft op dat moment immers ook een zwaar leven achter de rug. Daarom, en omdat de vraag naar complete dieselmotoren toeneemt, leveren wij ook onderdelen voor het injectiesysteem. 

VEGE heeft fors geïnvesteerd in de specialistische kennis en technologie die nodig is om moderne dieselsystemen van A tot Z te kunnen reviseren. De nieuwste technieken, samengevat onder de noemer ‘common rail’, hebben voor ons geen geheimen. Dat heeft geleid tot een snelle groei van onze dieselafdeling, waar ’s werelds grootste autofabrikanten geregeld een beroep doen op onze ervaren vakmensen.
 

Europese garantie

Voor alle door VEGE gereviseerde producten, waaronder ook de pompen en injectoren, geldt een garantie van 12 maanden zonder kilometerbeperking. In het onwaarschijnlijke geval dat zich binnen de garantieperiode een technisch probleem voordoet, kunnen wij u in de meeste Europese landen direct van dienst zijn. Dat is mede te danken aan ons uitgebreide netwerk van eigen vestigingen in heel Europa. Op deze wijze bieden we onze klanten extra zekerheid en onderscheiden we ons van andere aanbieders.