vege header

Gereviseerde ruilmotoren

Wij bieden een uitgebreide selectie benzine- en dieselmotoren, voor alle merken en modellen. Waar mogelijk leveren we uit voorraad en zorgen we ervoor dat de motor snel bij u in huis is, om kostbare stilstand van het voertuig te voorkomen.

Het revisieproces van VEGE begint met een gebruikt onderdeel, of ‘core’ zoals het in de revisiebranche wordt genoemd. Wij kopen elk jaar duizenden, met aandacht geselecteerde gebruikte motoren van betrouwbare leveranciers in Europa. Deze motoren worden vervolgens  grondig geïnspecteerd, voordat ze klaar zijn om te worden gereviseerd.    

Ons motorenrevisieproces begint met het demonteren van de donormotor (de core). Deze wordt component voor component uit elkaar gehaald. Bruikbare onderdelen worden geïnspecteerd en gereinigd, voordat onze ervaren revisietechnici met het revisieproces beginnen.   

Elke motor van VEGE bestaat uit een combinatie van hoogwaardige nieuwe en gereviseerde componenten. Wij zijn trots op onze ‘groene’ genen en we proberen met man en macht om grote onderdelen zoals het motorblok en de cilinderkop te hergebruiken. Op die manier besparen we kostbare energie en vooral ook kosten; deze besparingen geven we door aan de eindgebruiker. Tijdens elke fase van het montageproces ondergaan onze motoren uitgebreide kwaliteitstesten. Aan het einde van het proces worden onze motoren met zorg verpakt in een speciaal frame of krat, klaar voor transport over de hele wereld.
 

 

 

 

VEGE Engine New Packaging
Een VEGE motor verpakt en 
klaar voor verzending
Vege Volkswagen Golf

Benzinemotoren

Benzinemotoren worden gewoonlijk als complete unit, van carter tot kleppendeksel, verkocht en worden in alle gevallen geleverd zonder bijkomende onderdelen zoals de waterpomp. Deze onderdelen worden voorafgaand aan de montage van de motor in het voertuig overgezet vanaf de originele motor. 

 

Dieselmotoren - indien  mogelijk biedt VEGE deze in drie opties:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dit is een motor geleverd inclusief dieselpomp en injectoren. Dit lijkt een duurdere optie, maar dat is het vaak niet. Deze onderdelen dienen immers vaak op hetzelfde moment te worden vervangen als de motor zelf.

 

Dit is een motor zonder dieselpomp en injectoren, maar verder compleet. Net als bij benzinemotoren dient de klant voorafgaande aan de montage eerst onderdelen vanaf de originele motor over te zetten. 

 

Met een onderblok ('short block') kunt u geld besparen als u geen volledige motor (geen cilinderkop) nodig heeft. Een unit bestaat gewoonlijk uit een onderblok, krukas en zuigers, dus zonder cilinderkop. Short blocks zijn in geringere aantallen beschikbaar, desondanks beschikt VEGE wel over voorraden.

         

De hierboven beschreven uitrustingsniveaus kunnen variëren, daarom adviseren wij u bij het plaatsen van uw bestelling de exacte specificaties van de aangeboden unit te controleren. Wij behouden ons het recht voor om specificaties op elk gewenst moment te wijzigen, zonder voorafgaande kennisgeving.

*VEGE levert af en toe motoren af met deksels (zoals kleppendeksels of carterpan) ,die de klant voorafgaande aan de montage dient te verwisselen. Dit is belangrijk omdat voertuigfabrikanten voor verschillende toepassingen  één motorfamilie gebruiken; het enige verschil voor de diverse toepassingen is vaak de gemonteerde deksels. Controleer daarom voorafgaande aan de montage in het voertuig of de deksels op de motor in orde zijn. Het niet controleren op compatibiliteit voorafgaande aan de montage wordt niet gedekt door onze garantie.

 

Industriële dieselmotoren

Wij leveren industriële motoren van ondermeer Sofim en Iveco, voor een enorm scala aan toepassingen.

Onze reeks Iveco motoren wordt op aanvraag gemaakt. De producten worden enkele dagen na uw bestelling rechtstreeks geleverd. Elke motor wordt individueel ontworpen op basis van strenge toleranties en specificaties. Tot de toepassingen behoren: 

• Vrachtwagens, trekkers en lichte bedrijfsvoertuigen
• Boten
• Tractoren en landbouwtoepassingen 
• Fabrieks- en industriële machines 
 

 

Vege new and used engines   Vege Cylinderheads   Vege Gearboxes   Vege Turbos   Vege Pumps and Injectors   Vege DPFs